Recruitment werving & selectie

Werving en selectie, ook wel Recruitment genoemd, verwijst naar het proces van aantrekken, selecteren en aanstellen van geschikte kandidaten voor een (vaste) baan of tijdelijk werk, in lijn met de strategie en doelstellingen van een organisatie of onderneming. Het is onderdeel van het personeelsbeleid van een onderneming of openbare dienst dat soms wordt uitbesteed aan dienstverleners actief in arbeidsbemiddeling. Een goed werving- en selectieproces is strategisch belangrijk voor ondernemingen om concurrerend te blijven, doordat het onderscheid wordt gemaakt door het talent dat aanwezig is, en heeft een directe impact op bedrijfsresultaten.

Personeelswervingsinstrumenten:

Een organisatie die invulling zoekt voor een functie, kan gebruikmaken van zeer veel instrumenten. Enkele voorbeelden zijn:

  • Interne werving
  • Referral recruitment (ook via-via werving genoemd)
  • Directe benadering of headhunting
  • Eigen website of vacaturesite
  • Print advertenties in dagbladen of specialistische bladen (bijvoorbeeld vakbladen)
  • Adverteren via internet zoekmachines, jobsites of social media
  • Cv’s zoeken in een vacaturebank met eigen cv-bank
  • Contacten met scholen en universiteiten

Recruiter:

Een organisatie zal doorgaans personeel eerst zelf proberen te werven en selecteren, zonder een derde partij, al dan niet met behulp van externe adviseurs. Degene die deze specialistische taak uitvoert, wordt vaak recruiter genoemd. De recruiter is een functie die meestal valt onder de afdeling personeelszaken of humanresourcemanagement (HRM) en veel voorkomt bij grotere organisaties. Vaker wordt deze functie uitgevoerd als onderdeel van het brede takenpakket van een medewerker personeelszaken.

Vacaturesite:

Het gedeelte van de website waar de vacatures staan en waar informatie staat over “werken bij …” wordt wel de vacaturesite genoemd. De vacaturesite is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden in de personeelswerving. De vacaturesite is de manier om vindbaar te zijn voor een kandidaat. De vacaturesite heeft een aantal basisfuncties: deze informeert over hoe het is om te werken bij de organisatie, welke vacatures openstaan en hoe gesolliciteerd kan worden.
Een website met personeelsadvertenties waar meerdere werkgevers adverteren wordt een vacaturebank genoemd. Er bestaan ook websites waar freelancers ook wel zzp’ers (zelfstandigen zonder personeel) zich aanbieden en waar opdrachtgevers deze mensen kunnen vinden. Op deze websites kunnen concrete projecten of vacatures worden geplaatst door een werkgever.